Општина Карбинци може да се пофали со еден од најубавите спортски терени со современа и модерна тартан подлога!
Целосно е завршено и обновено постоечкото повеќенаменско спортско игралиште во с.Таринци. 
Создаваме сериозна основа и вложуваме за понатамошен развој на спортот, спортската инфраструктура и пред сѐ потребите на младите во нашата општина, бидејќи тие се нашата иднина!
слика
слика
слика
слика