Во посета на општина Карбинци беше делагацијата предводена од заменик Амбасадорката на Република Турција во Македонија и преставници на Турската влада.
Повод за средбата беше заедничка соработка за реализација на проекти кои се значајни за нас и населението.
Државата Република Турција изрази голема благодарност кон општина Карбинци за донацијата и помошта која
беше испратена во најтешките моменти за нив по катастрофалниот земјотрес. Соработката ќе се интезивира во следниот период.