Денес официјално е пуштено во употреба мултифункционалното игралиште во с.Карбинци, како и игралиштето во с.Крупиште. 

"Со изградбата на овие објекти за спорт уште еднаш ја потврдуваме нашата заложба да градиме едно општество базирано на јакнење на духот и физичкото здравје кај младата популација на нашата општина.

Со нашите инвестиции, нашите ветувања стануваат реалност" изјави градоначалникот на општина Карбинци, Виктор Паунов.

Изјавата за медиуми на градоначалникот на општина Карбинци, Виктор Паунов можете да ја проследите на овие линкови:

Видео од М-Нет Телевизија: https://www.facebook.com/watch/?v=468416138655679

Видео од ТВ-СТАР Телевизија: https://www.facebook.com/watch/?v=418603453764358